Jo Pavey er den nye europæiske mester i de 10.000m - 11 måneder efter fødslen

Anonim

British athlete og mum-of-two Jo Pavey, 40, er blevet den ældste europæiske mester i historien ved at blive europæisk mester i 10.000m i Zürich tirsdag aften. Festen er endnu mere imponerende i betragtning af at hun fødte sin anden baby bare 11 måneder siden.

I hvad der er bundet til at inspirere respekt fra mødre over hele landet, er sejrløbet Jos første hovedtitel efter hendes bronze medalje i 5.000m i Glasgow Commonwealth Games for 11 dage siden - at bevise at alder og moderskab ikke er nogen barriere for sportslige succes. I det, der blev betragtet som det perfekte taktiske løb, blev Jo gemt bag Frankrigs Clemence Calvin - 16 år hendes junior - da hun brød sammen med to omgange for at gå, før de stormede foran den franske løber, efter at klokken markerede et skød at vinde og vinde 32 minutter 22,39 sekunder.

LÆS MERE: PREGNANT OLYMPIAN GUDDESS RUNER 800 MÆRKER LIGE OVER 2 MINUTTER I betragtning af at hun stadig ammer i april og ikke kunne deltage i nogle vigtige træningslejre tidligere i sæsonen, er vinderen en vidunderlig belønning for mum-of-two. Pavey fortalte BBC Sport: "Jeg kan bare ikke tro det. Jeg fandt det ganske langt - jeg tænkte, er dette den rigtige begivenhed? "Jeg er virkelig begejstret. Jeg forsøgte at gøre et kontrolleret sidste skød, men da jeg kom hjem lige, tænkte jeg bare, giv alt, hvad du har, så du ikke fortryder noget. Hvilke mål har du opnået efter at blive moder? Lad os vide nedenfor.